23488261. Eno board

Wat is een eno board?
Het eno board is een onderdeel van het bedrijf ‘polyvision’. Polyvision heeft letterlijk een hele familie ontworpen van eno. Er is eno classic, eno click, eno one, eno play, eno flex en eno mini. Om alle verschillende onderdelen te ontdekken, surft u naar de onderstaande website.
Het eno board is een interactief whiteboard waar u met de eno-stift of met een droog uitwisbare markeerstift op kan schrijven, zaken op kan projecteren en het is ook magnetisch.

Wat zijn de voor- en nadelen?
Voordelen:
– Het bord is magnetisch, waardoor u er ook andere zaken kan bij hangen om zaken nog meer te verduidelijken of om het bord een originele “touch” te geven.
– Er is maar één eno-stift, dus moet u niet sukkelen om telkens te wisselen van pen wanneer u met een andere kleur of dergelijke wilt schrijven.
– Het bord heeft 5 witte pagina’s in zijn systeem staan, waardoor u gemakkelijk iets extra kan noteren tijdens de les zonder een programma te moeten openen.
– De software voor dit bord (active inspire) is zeer gebruiksvriendelijk en handig om te gebruiken. U kan thuis powerpoints maken en deze dan inladen in active inspire. Zo kan u tijdens het lesgeven zaken er bij schrijven, zonder dat deze dingen blijven staan wanneer u naar een volgende slide gaat.
– U hoeft de software niet noodzakelijk thuis te downloaden, aangezien u uw powerpoints kan inladen in het programma.
– Als u meerdere eno-stiften heeft, kan u met drie tegelijkertijd op het bord schrijven.

Nadelen:
– De batterij van de eno-stift moet elke dag opnieuw (soms zelfs meerdere keren per dag) vervangen worden. U moet er dus ook aan denken om de batterijen op te laden, zodat u altijd een nieuwe batterij kan nemen.
– De eno-stift hapert redelijk veel. Dan moet u telkens de dop er terug opzetten en kan u weer verder. Dit is wel vervelend als u aan het lesgeven bent.
– Soms blijft de eno-stift zelfs volledig steken en kan u gewoon niet meer verder, waardoor u genoodzaakt bent om aan de computer te gaan zitten en zaken op het bord te schrijven of een programma te openen of dergelijke.
– Af en toe reageert het bord nogal laat. Wanneer u iets aan het schrijven bent, kan het zijn dat dit pas verschijnt als u de pen van het bord haalt.
– In het begin is het redelijk moeilijk om met dit bord te werken, maar eens u er mee weg bent gaat het beter.

Software nodig voor dit digitaal school:
Active inspire: voor het maken van flipcharts

Website
Klik hier om de website te openen en nog meer te ontdekken over dit digitaal schoolbord.


24962462. Smartboard

Wat is een smartboard?
Het smartboard is een interactief whiteboard waarmee u zaken van uw computer projecteert op het bord waardoor lesgeven nog visueler en dynamischer wordt. Onderaan het bord liggen 4 pennen en een bordenwisser. Elke pen is verbonden met een bepaalde kleur (rood, groen, blauw of zwart) en de bordenwisser is om zaken die op het bord staan te wissen. Afhankelijk van de kleur waarmee u wilt schrijven, neemt u de pen uit het bakje met de kleur die u wenst. Iets selecteren, aanklikken, verschuiven, … doet u met uw vinger.

Wat zijn de voor- en nadelen?
Voordelen:
– De software voor het bord is gemakkelijk thuis te downloaden, waardoor al uw bordplannen op voorhand al klaar zijn en u dus minder werk hebt tijdens het lesgeven. Hierdoor kunnen leerlingen sneller aan de slag en is de leertijd effectiever.
– U heeft 4 pennen, maar de pennen zijn niet verbonden aan een bepaald bakje. Ze werken namelijk met een sensor. U kan dus gemakkelijk de pennen van plaats verwisselen.
– Wisselen van kleur is heel eenvoudig: u legt de ene pen terug en u neemt de andere pen en u kan gewoon verder schrijven in de andere kleur.
– Het bord is zeer gebruiksvriendelijk en u bent er zeer snel mee weg.

Nadelen:
– De bakjes werken met een sensor, dus wanneer u een pen uit het bakje neemt, wordt die kleur geactiveerd. Om een andere kleur te activeren, moet u  eerst de andere pen terugleggen en dan pas de andere pen nemen. U moet dus wel steeds wisselen van pen om van kleur te veranderen of het bord “af te vegen”.

Software nodig voor dit digitaal school:
– Smart notebook

Website
Klik hier om de website te openen en nog meer te ontdekken over dit digitaal schoolbord.


16990613.Active board

Wat is een active board?
Dit bord is te vergelijken met het eno board. Het werkt ook met één pen en de software voor dit bord is hetzelfde. Het grote verschil met het eno board is dat u op dit bord ook met uw vingers kan werken. Met de juiste software kan u zelfs tegelijkertijd met én de pen én uw vinger op het bord werken.

Wat zijn de voor- en nadelen?
Voordelen:
– Met de juiste software kan u met én de pen én met uw vinger op het bord werken. U kan dus met meerdere tegelijkertijd op het bord werken, tot vier personen toe!
Nadelen:

Software nodig voor dit digitaal school:
Active inspire

Website
Klik hier om de website te openen en nog meer te ontdekken over dit digitaal schoolbord.

Wilt u nog meer verschillende digitale schoolborden ontdekken? Klik dan hier.