835047168d3Topo België HD

€ 0,89 (apple store)

Topo België HD is de leukste iPad app om spelenderwijs de topografie van België te oefenen. Geen saaie quizzen of vlaggenpuzzles, maar een snelle actiegame waarin je topografische kennis op de proef wordt gesteld.


89840763ef8Topo Europa HD

€ 0,89 (apple store)

Topo Europa HD is de leukste iPad app om spelenderwijs de topografie van Europa te oefenen. Geen saaie quizzen of vlaggenpuzzles, maar een snelle actiegame waarin je topografische kennis op de proef wordt gesteld.


418651043ecLet’s create pottery

Lite – versie: gratis (apple store)
Volledige versie: € 1,79 (apple store)
HD versie: € 4,49 (apple store)

Deze applicatie toont alle aspecten van het pottenbakken. Laat de leerlingen zich uitleven en laat ze mooie potten maken.


967320193dbGoSkyWatch Planetarium

Gratis (apple store)

GoSkyWatch Planetarium voor de iPad is een ideale applicatie voor de astrologie liefhebber. Door de iPad te richten op de sterrenhemel kunt u met GoSkyWatch informatie bekijken over de sterren en planeten die u ziet.


52558352a38The Watercycle

Gratis (apple store)

Heb je les gegeven over de waterkringloop? Bekijk dan deze applicatie eens. De leerlingen kunnen hiermee de waterkringloop oefenen door de woorden op de juiste plaats te zetten en dan te kijken naar de animatie.
! Opgelet: Deze applicatie, en dus ook de woorden, zijn in het Engels. In een 5de of een 6de leerjaar kan je dit perfect gebruiken, maar laat wel eerst de woorden vertalen of laat de leerlingen de woorden zelf opzoeken. Zo heb je ineens een vakoverschrijdende oefening!


88505637647Google Earth

Gratis (apple store)

Hiermee kan je snel en eenvoudig heel de wereld bekijken met de kinderen. Deze applicatie vind je ook als computerprogramma terug.


8370216fe9fTopografie

€ 1,79 (apple store)

Dit is een educatieve topografische applicatie met de mogelijkheid om (hoofd)steden/provincies/landen  in de hele wereld te leren/oefenen. De applicatie is makkelijk in gebruik en bevat weinig extra poespas. Dit is ideaal, want zo worden kinderen niet afgeleid.
! Opgelet: Verbinding met internet is nodig voor het gebruik van deze applicatie.


63279952665Kiddo Atlas

Gratis (apple store)

Beleef wilde avonturen over de hele wereld en doe daarbij de nodig kennis op die je nodig hebt. Ideaal om te gebruiken tijdens een W.O. thema over ruimte, landen, …


5714092ccWaar is wat?

Gratis (apple store)

Allerlei spelletjes om van continenten, landen, … allerlei informatie te weten te komen of in te oefenen! Zeer bruikbaar bij een W.O. thema over de wereld.