9038195ed3dStory Maker

Gratis (apple store)

Dit is een applicatie waarmee je met één of meer kinderen samen een verhaaltje kunt maken. Je bedenkt een aantal figuren en creëert daar een verhaaltje omheen. Daarna maak je het verhaal als een soort stripboek. Je vult een plaatje met personen en wat achtergronden, om er vervolgens nog wat tekst aan toe te voegen.


2347955e2efPim Pam Pet

€2, 69 (apple store)

Dit spel kan je met max. 4 spelen. Er verschijnt een kaart in het midden (bijvoorbeeld: iets zoet). Iemand draait aan het rad en wie eerst eerst met de letter die tevoorschijn komt, een woord kan maken dat bij de kaart past, is gewonnen en krijgt een punt. Die persoon sleept dan de kaart naar zich toe. Je kan kiezen uit verschillende soorten kaarten en onderwerpen. Motiveren voor de kinderen, spannend en vooral goed om hun te laten nadenken over woorden en hun zoveel mogelijk nieuwe woorden te laten leren!


998579168d3Woordvlucht

Gratis (apple store)

Oefenen van woordenschat in het Nederlands, Frans, Engels, Duits of Spaans! Je kan de moeilijkheidsgraad zelf bepalen. Per woord krijg je één minuut de tijd. Elke ronde wordt het woord dat je moet zoeken, langer en langer.


7304820f033PuppetPals HD

Gratis (apple store)

Zelf verhalen maken. Je kan ofwel gebruik maken van de karakters die de applicatie aanbiedt ofwel zelf karakters toevoegen. Je kan zelfs foto’s invoegen!
De applicatie werkt met stemherkenning. Je drukt op record, beweegt de figuren, maakt ze groter en kleiner en spreekt terwijl een verhaal in. Nadien kan je dan het verhaal bekijken en opslagen. Heel leuk voor een taalles of MUVO – les.


96555972a38Bookabi

Gratis (apple store)

Met deze applicatie kan je jouw eigen verhaal maken in de vorm van een boek. In de applicatie zijn er verschillende soorten personages opgenomen, van mensen tot echte monsters. Leuk en leerrijk voor een les taal, maar ook in andere vakken in deze applicatie zeker bruikbaar!


3739562a38Kinderboeken

Gratis (apple store)

Aan de hand van deze applicatie kan je kinderboeken aankopen voor op de iPad te lezen. Een eigen kinderboekenbibliotheek!


784325243eciTranslate

Gratis (apple store)

Met deze applicatie kan je woorden vertalen in de twee richtingen. Dus vanuit het Nederlands naar een andere taal of omgekeerd. Je kan vertalen naar en van elke taal die je je maar kan inbeelden. Wanneer je op de luidspreker drukt, wordt het woord voorgelezen. Ook kan je een woord inspreken. Het enige nadeel hierbij is dat je een stemherkenningspakket moet aankopen.
Opgelet!: je hebt een verbinding met internet nodig om de woorden te kunnen vertalen.


7629701c451Popplet

Lite – versie: gratis (apple store)
Volledige versie: € 4,49 (apple store)

Met deze applicatie kan je mindmaps maken. Ideaal voor het samenvatten van een les, van een tekst, … . En dit op een snelle en gemakkelijke manier! Je kan tekst invoegen, foto’s, afbeeldingen, kleuren  aanpassen, … .
De lite – versie is gratis, voor de andere moet je betalen. Maar ook met de lite – versie kan je al zeer veel doen.


714730398dcMuiswerk woordenboek

Gratis (apple store)

Een woordenboek op kindermaat. Opgelet!: niet alle woorden kan je hierin terugvinden.


82000257647Sock puppets

Gratis

Gebruik deze sokkenpoppen om een verhaaltje te maken en op te nemen. De leerlingen kunnen per twee werken met applicatie.
De leerlingen schrijven het verhaal, kiezen de figuren en de achtergrond en gaan meteen aan de slag met het opnemen. Zo ontstaan er de zotste verhalen!


70798345422DT regels

€0,89 (apple store)

In deze applicatie staan de regels voor DT nog eens goed uitgelegd. Daarnaast vind je hier ook een hele reeks oefeningen op DT!


976228993dbSpreekwoorden

Gratis (apple store)

Met deze applicatie kan u de spreekwoorden oefenen met hun betekenis. U kan eerst beginnen met het leren van de spreekwoorden en hun betekenis en daarna oefenen. Het oefenen kan op drie manieren: ofwel krijgt u het spreekwoord met drie mogelijke betekenissen waarvan u de juiste moetaanduiden. Ofwel krijgt u de betekenis van het spreekwoord met drie mogelijke spreekwoorden waarvan u dan het juiste spreekwoord moet aanduiden. Ofwel krijgt u het spreekwoord moet u zelf de juiste betekenis zeggen.


45588543ef8Zinnen ontleden

Gratis (apple store)

Zinnen Ontleden is een app waarbij je kind kan oefenen met het ontleden van zinnen.

Zinnen Ontleden heeft 50 zinnen en in het hoofdmenu kan je aangeven welke zinsneden je wilt benoemen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen alleen maar de persoonsvorm te willen zoeken.


854589193dbVan Dale

€ 10,99 (apple store)

Van Dale woordenboek op de iPad.


78092772a38Toontastic

Gratis (apple store)

Met deze applicatie kan je leerlingen zelf een verhaal laten maken en opnemen in een vaste opbouw: opzet, conflict, uitdaging, climax en dan een oplossing. Jij of de leerlingen bepalen zelf of ze al deze scenes gebruiken of slechts enkele. Je hebt dan telkens twee mogelijkheden voor de achtergronden en de personages: ofwel maak je het zelf ofwel kies je er van diegene die de applicatie aanbiedt.


157861938b3Toontastic: All Access

€ 8,99 (apple store)

Toontastic is een creatief en educatief programma waarbij kinderen zelf leren hun eigen cartoons te creëren. Het is super eenvoudig en dus voor elke leeftijd geschikt. Deze applicatie bevordert het creatief schrijven en de taalontwikkeling van de kinderen.


6073771e2efDe Taalbende

Gratis (apple store)

Een applicatie om extra op taal te oefenen. Je kan hier kiezen uit de thema’s die aangeboden worden of je kan eigen woorden toevoegen. De kinderen kunnen de woorden dan beluisteren en lezen of ze kunnen ze ook leren schrijven.


49673202a38Spelling in beeld

Gratis (apple store)

Er zijn allerlei spellingsmoeilijkheden waarop kinderen spelenderwijs kunnen oefenen.