2387718Make Dice

Lite – versie: gratis (Apple store)
Volledige versie: € 2,69 (Apple store)

Bij deze applicatie kan je zelf dobbelstenen maken. Dus kiezen wat je op de kanten van de dobbelsteen zet. Je kan zo veel dobbelstenen toevoegen als je wilt. Ideaal om namen te kiezen voor groepswerk, wie er aan het woord mag, wie welke taak moet doen, … .Ook kan je de gewone dobbelstenen invoegen. Deze kan je dan gebruiken bij een spel i.p.v. een vaste dobbelsteen.
De lite – versie is gratis, de andere versies zijn betalend. Maar met de lite – versie kan je ook al veel doen.


7135692Vertaler Pro

Gratis (apple store)
Voor de stemmen: € 1,59 / stem

Deze applicatie is woordenboek voor elke taal! Je duidt aan vanuit welke taal je wilt vertalen en naar welke taal je wilt vertalen. Daarna geef je het woord in en klik je op de tekstballon. De vertaling van het woord verschijnt onmiddellijk. Ook zinnen kunnen vertaald worden, maar deze staan gerangschikt per thema.
Je kan de woorden ook laten uitspreken door stemmen, maar deze stemmen moet u kopen. Deze kosten € 1,59 per stem of € 3,99 voor een stempakket.


6314481OMJS – werkvormen

€ 1,79 (apple store)

Als leerkracht ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je lessen vorm te geven. Ook didactische werkvormen draagt bij aan het leerplezier en leerrendement. Met deze applicatie vindt u de geschikte werkvorm voor uw doel van de les. Het eenvoudig keuzemenu helpt u bij het zoeken naar de geschikte werkvorm voor uw doelstelling. De app bevat ruim 40 verschillende didactische werkvormen en 10 werkvormen voor kennismaking. Laat je verrassen en schudt met je iPad. De app kiest dan voor jouw een willekeurige werkvorm.


1778113Educreations

Gratis (apple store)

Moet je iets uitleggen aan leerlingen maar kan je dit niet goed enkel in woorden? Neem deze applicatie erbij en leg het uit aan de hand van een tekening. Je kan deze uitleg bovendien ook opnemen als een filmpje om deze daarna nog een keer te tonen aan de leerlingen.


7913001Het nieuws

Gratis (apple store)

Heb je een actuales? Bekijk het nieuws eens via deze applicatie.


4014869Digibord

€ 1,79 (apple store)

Deze applicatie bestaat uit maar liefst 9 verschillende onderdelen. Met deze applicatie kan je de leerlingen leren kloklezen, geldrekenen, wegen, breuken, woorden en het honderdveld.


2627668Didakto Classic

Lite – versie: gratis (apple store)
Volledige versie: € 3,59 (apple store)

Didakto Classic is een leuk en educatief spel voor schoolkinderen (4-12+).
Het doel van het spel is om vragen van verschillende onderwerpen en niveaus te beantwoorden, door de vragen naar de juiste antwoorden te slepen. Om te tonen of de antwoorden correct zijn wordt een fotopuzzel gebruikt. Het spel heeft een eenvoudige gebruikersinterface en speelt als een bordspel. Geen tijdsdruk, geen high scores. Kinderen kunnen spelen en leren in hun eigen tempo. Lees je zelfgemaakte vragensets in en speel ze in het spel!


3585509Miniteach

Gratis (apple store)

Dit is een applicatie om jezelf te ondervragen tijdens het leren. Je kan ofwel zelf een lijst invoegen ofwel een lijst downloaden. Wanneer je zelf een lijst invoegt, kies je zelf welke vragen en antwoorden je hier in zet. Wanneer je dan klikt op oefenen, verschijnen de vragen één voor één zonder antwoord. Bij lijst downloaden krijg je verschillende mogelijkheden zoals ‘woordjes leren’. Dit is dus een zeer gemakkelijke applicatie om te kijken of je de leerstof onder de knie hebt!


6694587Evernote Peek

Gratis (apple store)

Bij deze applicatie kan je nagaan of je alles kent. Je geeft vragen in met hun antwoord, daarna sluit je de smartcover en kan je beginnen. Wanneer je één flapje opheft van de smartcover komt de vraag tevoorschijn, daarna het antwoord. Je kan dan zo ingeven of je het juist of fout had. De applicatie houdt bij hoeveel juiste antwoorden en hoeveel fouten antwoorden je gaf. Wanneer je geen smartcover hebt, zijn er op de applicatie ook covers beschikbaar. Zeer geschikt om je kennis van alle vakken en leerstof te testen!


1361715174Flashcards

Gratis (apple store)

Deze applicatie is hetzelfde principe als de flashcards zoals we ze allemaal kennen. Je kan met deze applicatie je eigen flashcards maken om je leerlingen de leerstof te laten instuderen, te laten oefenen, te laten herhalen en nog zo veel meer. Je bepaalt zelf het onderwerp van je flashcards, je vragen en antwoorden, … .


3480823Squla bordspel

Gratis (apple store)

Al spelend leerstof inoefenen! Dit is een bordspel op de iPad waarbij de leerstof op ieders niveau ingeoefend wordt. Je geeft in met hoeveel spelers je bent en wat het niveau is van elke speler. Daarna kan je beginnen spelen. Je gooit met de dobbelsteen en kiest een vakje. Hier schuilt een vraag over een bepaald vak en op het niveau van die speler. Zeer leuk en educatief!


2121106Squla Zomerpsel

Gratis (apple store)

Dit bordspel is gelijkaardig aan de bovenstaande applicatie. Alleen gaan deze vragen over landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Een zeer motiverend spel en een echte aanrader!


6055991Squla Quiz!

Gratis (apple store)

Hier kan je allerlei leerstof testen in quiz vorm! Voor alle leeftijden geschikt.
Nadeel aan deze applicatie is, dat je ze wel gratis kan downloaden maar om alles te kunnen spelen moet je inloggen waarbij je moet betalen.


1398347Squla Junior

Gratis (apple store)

Deze applicatie is speciaal voor de kleintjes onder ons! Je kan hier oefenen op taal, wiskunde en wereld oriëntatie.
Nadeel aan deze applicatie is, dat je ze wel gratis kan downloaden maar om alles te kunnen spelen moet je inloggen waarbij je moet betalen.


4712848QR Code Reader and Generator

Gratis (apple store)

Wanneer je werkt met QR – codes in de klas, heb je natuurlijk een scanner nodig om deze te kunnen lezen.


6484998Tiptool

Gratis (apple store)
Pro versie: €1,79 (apple store)

In deze applicatie zitten heel wat interessante tips voor in de klaspraktijk. Denk maar aan tips om de sfeer te bevorderen, spelletjes, bewegingstussendoortjes,.. Tips om samen te werken, om te concentratie te verhogen en in functie van een thema. Zeker de moeite waard!