Werken met een iPad, iPod, laptop, Wii en al die zaken. Het is leuk, leerrijk, motiverend en noem maar op. Maar hoe kom ik aan al dat materiaal? Goede vraag!
Uiteraard heeft niet elke school al dit materiaal in zijn bezit. Maar dit zou u niet mogen tegenhouden om te experimenteren met allerlei zaken rond ICT. Want hier is namelijk dé oplossing: in plaats van het materiaal aan te kopen, kan u het materiaal gewoon huren. Hierbij ontleen je die zaken voor een bepaalde tijd. Je kan zo dan volop uitproberen en experimenteren en wie weet beslist uw school achteraf om toch het materiaal aan te kopen. Uiteraard kost huren ook geld, maar het is wel ideaal om het materiaal eerst eens uit te testen voor u beslist om te kopen.

Wanneer u beslist hebt om te huren, raden wij u wel aan om u zeer goed te informeren. Lees goed de overeenkomst, teken niets waar u niet zeker over bent, stel vragen, … .

Hieronder vindt u al enkele interessante websites die materiaal verhuren.

1. MacVerhuur

Op deze website kan u computers, laptops, iPads, iPods, beamers en nog diversen uitlenen. De meeste producten die verhuurd worden, zijn van het merk Apple, maar ook Sony en andere merken worden hier verhuurd. Op deze website verkopen ze ook tweedehandsmateriaal, want soms ook zeer interessant kan zijn!

2. Easy2Rent

Op deze website kan u allerlei ICT materiaal uitlenen van verschillende merken: Apple, HP, Panasonic en nog veel meer andere merken.

3. Rentamac

Op deze website kan u al het materiaal dat Apple aanbiedt, uitlenen.

4. iPadrental

Op deze website kan u enkel en alleen iPads huren. Hun prijzen zijn zeer competitief, waardoor een groot aantal huren wel interessant kan zijn!

5. Skala

Op deze website kan u allerlei zaken huren aan zeer lage prijzen!

6. NivO plus

Hier kan u verschillende zaken huren en dit tegen zeer democratische prijzen! Materiaal dat zij, onder andere, verhuren: Wii, Nintendo, iPad, beamer, Playstation en nog veel meer.

7. Mac4Rent

Via Mac4Rent kan u verschillende materialen huren. Let wel op: de kostprijs bij Mac4Rent kan serieus oplopen bij het huren van grotere aantallen. Ze voorzien wel speciale condities wanneer u voor een langere periode huurt.

8. HuurHardware

Een topper in het huren van materiaal! Op deze website kan je tegen zeer lage tarieven verschillende materialen huren zoals iPads, laptops, camera’s, maar ook buttonmakers en nog tal van andere materialen. Er zijn zelfs speciale tarieven voor scholen! Vraag gratis een offerte aan en laat je verleiden om ICT te gaan toepassen in de klas op een “goedkope” manier.